Tabuti s posmrtnim ostacima 35 žrtava genocida stigli u Potočare

0
SHARE

click  

Povorka s tabutima srebreničkih žrtava stigla je u poslijepodnevnim satima u Potočare. Kamion s posmrtnim ostacima 35 žrtava genocida dočekale su srebreničke majke i preživjeli članovi porodica koji su se okupili ispred bivše tvornice akumulatora.

buy priligy tablets online india Formirali su red ispred kamiona kako bi na rukama prebacili tabute koje će sutra prebaciti u Musalu, a potom će 11. jula biti prebačeni u mezarja. Žrtve koje se nalaze u njima će nakon 23 godine pronaći vječni smiraj.

Foto: D. S./Klix.ba

Foto: D. S./Klix.ba

U Memorijalnom centru Potočari vladala je tišina koju su povremeno prekidali tužni uzdasi i jecaji za najmilijima kojih više nema.

Foto: D. S./Klix.ba

Foto: D. S./Klix.ba

Kamion s tabutima krenuo je jutros iz Visokog, zaustavio se kratko u Ilijašu, Vogošći i Sarajevu, a potom je nastavio lagano put ka Potočarima usporenom vožnjom u pojedinim dijelovima Bosne kako bi građani zakačili cvijeće i pomolili se za žrtve.

Foto: D. S./Klix.ba

Foto: D. S./Klix.ba

Najmlađa žrtva srebreničkog genocida koja će ove godine biti ukopana u Potočarima je Vesid Ibrić koji je ubijen kada je imao 16 godina, dok je najstarija Šahin Halilović koji je u vrijeme ubistva imao 71 godinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here