Afera otkriva – Ljajićevi ljudi umiješani u pokušaj atentata na Vučića 2012.

0
SHARE

Kako je Rasim Ljajić učestvovao u atentatu na premijera Vučića – Ministar Ljajić 2012. pripremao atentat na Premijera Vučića

Današnji tabloid Afera na 4. i 5. strani govori o prvom pokušaju atentata na premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića 2012. godine.

Prema pisanju novinara ovog lista, koji su imali uvid u tajni dokument „Acina bezbednost“ pored brojnih imena Balkanskog podzemlja, spominje se više imena za koje se u tekstu tvrdi, a i javnost dobro zna, da su najbliži prijatelji i saradnici Rasima Ljajića.

Spominju se Zeljo i Halil Emrović, vlasnici firme Conto Bene u Novom Pazaru, poznati po raskoši i moći, ali i kao veliki prijatelji i finansijeri Rasima Ljajića.

Emrovići su na sastanke dolazili u pratnji izvjesnog Dervišija, a zadatak im je bio, kao i Kasimu Zoraniću, da preko svojih kanala utvrde način života, navike i kretanja premijera kao i njegove porodice.

Tekst spominje da su Emrovići izvodili radove na objektu na Goliji za tadašnjeg direktora policije Veljovića.

Spominje se ime i aktuelnog Ljajićevog odbornika Kasima Zoranića, za kojega i u spomenutom tajnom dokumentu stoji da je na sastanak došao po preporuci Rasima Ljajića, kao njegov čovjek od povjerenja, a na kojem se kovao pakleni plan o ubistvu premijera Vučića.

Spominje se ime poznatog narko dilera Meda Tutića, po tvrdnjama Ministra Stefnaovića, jedan od najvećih nakro-bosova na Balkanu, koji je uhapšen krajem prošle godine u velikoj policijskoj akciji kada je presječen najveći lanac krijumčarenja droge i oružja na teritoriji Srbije i Francuske.

Za Tutića se navodi da je i ranije hapšen i hvatan sa velikim količinama droge, ali je narednih dana po nalogu inspektora Kneževića bez znanja načelnika Terzića puštan na slobodu sa sve zaplijenjenom drogom.

Interesantna je izjava inspektora Kneževića, koji u namjeri prikrivanja svog i Tutićevog šefa Rasima Ljajića, navodi da je spomenuti narko-diler „čovjek od povjerenja Zukorlića“.

Interesantno je da se spominju još neka imena iz kriminalnih krugova sa područja Sandžaka, poput: Šerif Suljević, Mujo Mundžo, Enes Mavrić i dr.

U nastavku originalni isječci iz Afere:

12