Afera ŠEKI KOP potresa Sjenicu – Hazbo Mujović suvlasnik firme koja gradi puteve – Pronevjera novih 500.000 eura?

0
SHARE

Afera ŠEKI KOP potresa Sjenicu – Hazbo Mujović suvlasnik firme koja gradi puteve – Pronevjera novih 500.000 eura?

Već duže vrijeme u Sjenici, vodi se polemika oko izgradnje puteva. Do te mjere da se dovodi u pitanje zakonitost Skupštinske odluke – ko priprema, a ko izgrađuje puteve u Sjenici.

Naime, Skupština Sjenice je donijela odluku i većinom glasova većinske koalicije, usvojila je, kojom povjerava poslove pripreme svih puteva Direkciji za izgradnju puteva Opštine Sjenica. Međutim, postavlja se pitanje koliko je validna takva odluka, da li je u skladu sa Zakonom ili ne. Upućeni kažu da je suprotna zakonu, jer Direkcija za izgradnju puteva je investitor, i nipošto ne može biti i izvođač, jer je to školski primjer sukoba interesa. Međutim, na žalost, u Sjenici, izgleda, sve može, pa i ovo, i to odlukom većine odbornika Skupštine Opštine Sjenica.

Zašto je takva odluka donešena? Odgovor na ovo pitanje dobijamo uvidom u poslovanje Direkcije za izgradnju puteva Opštine Sjenica. Naime, Direkcija je za poslove kupovine i nanosa tzv. Trupa puta, povjerila lokalnoj firmi Šeki Kop, kojoj je za tu svrhu isplaćeno oko 500.000 eura, i još uvijek duguje.

Ne bi toliko bila sporna ova stvar, da firma Šeki Kop nije vlasništvo Hazba Mujovića i izvjesnog hodže Dacića. Još dodatno ovaj sveukupni kriminal otežava podatak da je Policijska uprava u Sjenici podnijela krivičnu prijavu ovom preduzeću, Šeki Kopu, za krađu kamena, pijeska i zemlje sa javnog dobra.

Dakle da pojednostavimo:

Hazbo Mujović je sa svojim partnerom Dacićem krao kamen, zemlju i pijesak neophodnu za pripremanje izgradnje puta, za tu svrhu godišnje iz opštinskog budžeta uzimali su oko 500.000 eura, a sve to blagoslovili su svojim glasovima, namjerno ili nenamjerno, svjesno ili nesvjesno, odbornici većinske koalicije Skupštine opštine Sjenica.

Žalosno je što pored ovolikog kriminala niko ne podiže glas, osim pojedinih odbornika opozicije u Skupštini Sjenice. Čak ni mediji, bliski svim strankama, nisu se osmjelili upustiti u istraživanje nove Mujevićeve afere. Istina, najavljivan je nekakav intervju sa predsjednikom Mujevićem, ali iz nama nepoznatih razloga nije se dogodio.

Nadamo se da ćemo ovim tekstom probuditi i one odbornike koji su možda nesvjesno u Skupštini Sjenice podržali ovaj kriminal, medije koji o ovom moraju izvještavati, ali i sve Sjeničake i Pešterce koji svojim skromnim budžetima pune gušu lopovima. Svakako očekujemo i od Agencije za borbu protiv korupcije i sukoba interesa da ispita ovaj slučaj.

U potpisu: ZABRINUTI SJENIČACI