Ajdinović potvrdio: Apoteka kažnjena sa 5.000€ zbog trostruko viših cijena

0
SHARE

Izgovori za takvo poskupljenje su i povećane nabavne cijene, pojašnjava Halilović

Brojne apoteke podigle su cijene maski i dezinfekcionih sredstava otkako su u našoj zemlji zabilježeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom. U pojedinim apotekama cijene su tri puta više nego ranije. Potvrdio nam je to direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, koji je istakao kako su jučer tržišni inspektori bili na terenu.

Ajdinović: Inspektori imali pune ruke posla

Foto: Avaz

” style=”box-sizing:border-box; position:relative; width:390px; min-height:1px; padding-right:15px; padding-left:15px;”>Ajdinović: Inspektori imali pune ruke posla - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Ajdinović: Inspektori imali pune ruke poslaFOTO: AVAZ

Prekršajni postupak

– Inspektori su bili u kontroli apoteka i tržnih centara za koje se pretpostavlja i za koje imamo saznanja da su, eventualno, povećali cijene. Akcent je na dezinfekcijskim sredstvima u apotekama kao što su, između ostalog, i maske. Na tržištu fali ovih medicinskih sredstava. Moram kazati da smo jučer u jednoj apoteci konstatirali i trostruko više cijene nego što su prvobitne kada su u pitanju dezinfekcijska sredstva – kazao je Ajdinović.

Za „Dnevni avaz“ otkriva da je ta apoteka kažnjena sa deset hiljada maraka te da je pokrenut i prekršajni postupak.

Šta se sve dešava na tržištu i sa kojim problemima se suočavaju inspektori na terenu, pročitajte u današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”.