Ako budu gužve, sutra zabrana starima i kazna od 150.000

0
SHARE

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić najavila je da će za građane starije od 65 godina biti uvedena zabrana izlaska sa zaprećenom novčanom kaznom od od 150.000 dinara, ukoliko ne budu prestali da izlaze na ulice, kao što je danas slučaj.

“U 14 sati imam sastanak sa predsednikom Vučićem i razgovaraćemo o tome da li postoji potreba da uvedemo dodatne mere. Ostavićemo to za sutra pre podne, da se građanima starijim od 65 godina zabranjuje svako izlaženje iz svojih domova, odnosno dvorišta i da, takođe, propišemo kaznu od 150.000 dinara za ove prekršaje”, rekla je Brnabić.;

Kaže da se to radi da bi se stari sačuvali od korona virusa, a ne da bi se kažnjavali.

Brnabić je mišljenja da će to verovatno morati da se uvede, ali da su ostavili tu odluku za sutra kako bi videli do tada kakva će biti situacija.

“Molim ljude starije od 65 godina da ne idu napolje i po prodavnicima i pekarima i šalterima, sve će se rešiti, za toliko smo kao građani solidarni, imamo veliki broj volontera koji hoće da pomognu. Obezbedićemo i novac i penzije i hranu i vodu samo sedite kući”, poručila je ona.

Brnabić kaže da je svesna da će zbog toga kritikovati vladu, ali da je to za njihovo dobro.

Još jednom apelujem sve građane da se uozbilje, jer ne želimo da uvodimo policijski čas niti striktnu zabranu starijim od 65 godina, porucicla je premijerka.