ALARMANTNO – Tužilaštvo u Novom Pazaru pred kolapsom!

0
SHARE

Kako saznajemo od izvora bliskih Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, zbog preopterećenosti i velikog priliva predmeta, malog broja zamjenika tužioca i blokade tužilaštva Osnovno javno tužilaštvo je pred opštim kolapsom.

Naime, Osnovno javno tužilaštvo je uputilo dopis Višem javnom tužilaštvu za pomoć, na što Više javno tužilaštvo nije ni odgovorilo.

Osnovno javno tužilaštvo se obratilo dopisom za pomoć Apelacionom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, Republičkom tužilaštvu i Državnom vijeću tužilaca, sa molbom za pomoć i upozorenjem na kolapsno i alarmantno stanje, na šta viši organi još uvijek nisu reagovali.

Jedan zamjenik tužioca je razriješen dužnosti, drugi tragično izgubio život, a treći prebačen u Više javno tužilaštvo, dok je četvrti zamjenik javnog tužioca već duže vrijeme odsutan iz zdravstvenih razloga.

Kako saznajemo, 4152 predmeta čekaju rješavanje, što znači da je osnovna uloga, zbog kojeg postoji tužilaštvo u Novom Pazaru trenutno izgubljena.

Naš izvor ističe da ukoliko nadležne institucije u Beogradu ne reaguju, ovakvo alarmantno stanje tužilaštva u Novom Pazaru može dovesti do anarhije i povećanja ionako visokog stepena kriminala u Novom Pazaru.

Izvor: Agencija SANA