ALBANIZAM UZIMA DANAK: Oni dolaze po našu djecu!

0
SHARE

Sve ono na šta smo kao redakcija ukazivali u slučajevima albanizacije Sandžaka već počinje dobijati efekte u Sandžaku. Velikoalbanski protagonisti uveliko vrbuju bošnjačku djecu po društvenim mrežama i pokušavaju ih preobratiti u albanizam.

Izvjesna Amina Nurović, koja je i sama konvertirala u albanizam, jedna je od glavnih protagonista velikoalbanske ideje u Sandžaku. Pokušava naći mlade Bošnjake koji bi govorili protiv Bosne i Bošnjaka. I, vjerovali ili ne, uspijeva u tome. Primjer je najnoviji intervju za albanske portale koji je Amina Nuraj (ex Nurović) uradila s mladićem Merisom Numanovićem iz Tutina.

U nizu nacionalističkih pitanja koja poprimaju fašisoidne elemente, poput teze o “čistoj ponosnoj albanskoj krvi”, Amina Nuraj ne izostavlja sagovornika navesti na teren vrijeđanja Bosne i Bošnjaka.

Tako u jednom dijelu intervjua Amina Nuraj pita: “Kada ti je proradila albanska krv da presječeš asimilaciju koja se dogodila sandžačkom narodu i da jasno i glasno priznaš da tvoja krv nije slavenska, već čista albanska ponosna krv?”

A onda je uslijedio odgovor koji ledi krv u žilama:

“To se dogodilo onda kad sam uvidio koliko je naša istorija izmanipulisana, koliko nas uče pogrešno i kad sam primetio prvu put da neko ili neke zemlje ili uopšte svijet ima za cilj da nas na taj način odvoji kako bi nas lakše uništili. Tad sam shvatio da mi se to “Bošnjak” nameće niodkud, i da ta Bosna nikad ništa nije uradila za nas.”

Nažalost, i ovo će proći bez ikakve reakcije naših bošnjačkih institucija. Šta više, Amina Nuraj je čest gost Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV). A bošnjačka djeca koja će ovakvom propagandom biti zavedena nisu ni svjesna kako će biti obilježena od strane tajnih srbijanskih službi. Naravno, to ne interesuje albanske propagatore. Njih ne zanima što možda uništavaju živote i budućnost ovih mladića i djevojaka. Njima je bitno da ostvare svoje tamne ciljeve i opravdaju novac iz crnih fondova.

U nastavku vam donosimo kompletan tekst intervjua:

Amina: Posle dugo vremena da li se promenila ljubav u tvom srcu za našu Albansku naciju i majku Albaniju?

Meris: U mom srcu se jeste promenila ljubav prema mojoj naciji ali nikako nije bila u opadanju već naprotiv, ljubav i ga veza sa svojom nacijom i Albanijom je sve jača i jača. Ja do svoje 17te godine nisam bio svestan toga, tek tad sam sam počeo da kopam po knjigama i pitao pamentije ljude i shvatio sam svoje poreklo i mnogo toga o mojom precima, i dan danas tu liniju istražujem i uvek nešto novo saznam, tako da uz to i moja ljubav prema Albaniji je sve jača i jača.

Amina: Kako si ti počeo da se obrazuješ na tom putu prave historije Sandžaka,od koga si prvo čuo, gde si pročitao da smo mi Albanci?

Meris: Kao što rekoh sa svojih odprilike 17 godina je sve to mene zainteresovalo, prvo sam o svom poreklu pitao svog dedu, rekao mi je u kratim crtama da mi Numanovići potičemo od prezimena Koca koje se naselilo na prostoru Sandžaka sa Kosova. To mi nije bilo dovoljno pa sam nastavio pitati puno starijih ljudi od kojih sam vrlo malo izvukao, tako sam čitao i par knjiga i dobijo jos neke informacije o svojim precima, iskreno mislim da sam najvise naučio pre 3 godine od prilike kad sam slucajno putem drustvenih mreza upoznao Aminu Nurović Nuraj, od tebe sam dobio mnogo motivacije da nastavim da istrazujem i da se jos vise povezem sa svojom maticom sto se i dogodilo, nakon naseg prvog razgovora koji me je mnogo motivisao ja sam jos puno toga naucio o svojim pretcima, preporucila si mi i neke knjige koje sam citao, neke nisam jer su bile na Albanskom a Albanski jezik nažalost ne govorim.

Amina: Kada ti je proradila albanska krv da presječeš asimelaciju koja se dogodila sandžačkom narodu i da jasno i glasno priznaš da tvoja krv nije Slavenska već čista Albanska ponosna krv?

Meris: To se dogodilo onda kad sam uvideo koliko je nasa istorija izmanipulisana, koliko nas uče pogrešno i kad sam primetio prvu put da neko ili neke zemlje ili uopste svijet ima za cilj da nas na taj način odvoji kako bi nas lakše uništili. Tad kad sam video da mi se to Bošnjak nameće niodkud, kad sam video da ta Bosna nikad ništa nije uradila za nas a sa druge strane da nije bilo Alabanaca i njihovog predvodnika Šabana Poluža ne bilo ni mene, ni tebe, ni Novog Pazara ni Sandžaka, niti bi se čulo ezana sa munare na ovim prostorima. Ali hvala Allahu pa nam je poslao vodje poput Aćifa Efendije, Ahmet Dace i ostalih čijom su zaslugom došla braća sa Kosova i porazila četnike. Tad kad sam sve to shvatio, shvatio sam da ostatak zivota treba da posvetim ISTINI da utičem na omladinu i sve na ovom podneblju da saznaju pravu istinu i da uvide ko su im prijatelji a ko neprijatelji.

Amina: Pošto ja već pola godine nisam u Sandžaku, da li se šta promenilo u sandžačkoj djeci, da li je naš zajednički rad i trud dopreo do sandžačke djece?

Meris: Teško je reći ali iskreno naš rad i trud za posebno mlade u Sandžaku gotovo je neprimetan po mojim zapažanjima. Ti si se puno više i javno borila na tom putu, dok sa ja to radio nekom vrstom marketinga na svim drustvenim mrežama, kroz tekstove, videozapise, fotografije, suvenire itd. U nadi da što više utičemo na omladinu i nesebično ostavimo trag moramo odlučiti da žrtvujemo sebe i svoju porodicu. U to ime ja sam napisao patriotsko Sandžačko – Albansku pesmu koji ni dan danas nije objavljena zbog nedostatka sredstava da se za istu napravi spot kojim će poruka biti mnogo jača. Tu pesmu rado slusam ja i par prijatelja jer nije objavljena javno ali ko god je čuo makar dio pesme on se je oduševio samom idejom i tematikom iste. Kad budem u mogućnosti i uradim sve što sam zacrtao siguran sam da ću time učiniti nešto jako korisno za Sandžak.

Amina: Imaš li straha od Srbije kao naši roditelji?

Meris: Ne, nemam straha … Tome svedoče mnogo moja dela koja sam uradio predhodno i u centru Beograda i svugde gde sam stigao u cilju promovisanja Sandžaka. Jedini strah u svemu ovome mozda i nije strah nego je postovanje mojih roditelja koji imaju strah. Oni imaju strah da ce se meni desiti nesto lose i zbog toga imam postovanja prema njima da ih ne bi brinuo pa sve sto radim radim u manjem i manje bolnom intezitetu.

Amina: Da li je teško biti Albanac Sandžaka?

Meris: Nijednoj naciji nije teško u Sandžaku pa čak smo svedoci da nacija koja je bezbroj puta pokusala da nas uništi danas uživa u tom istom Sandžaku i crpi poštovanje od sugradjana koji su previse dobri i milosrdni za takve pojedince i naciju. Ja bilo da sam Bosnjak i Albanac ja se ponosim time u Sandžaku a jos vise se ponosim jer sam Albanac i jer je preko 70% Sandžaklija zapravo Albanske krvi.

Amina: Je li ti žao što albanska diplomatija do sad ništa nije uradila za nas albansku decu Sandžaka iako smo se trudili dugi niz godina i ti i ja zajedno da to nekako prome promenimo?

Meris: Mnogo više mi je žao śto Sandžačka ” diplomatija ” nije uradila ništa za Kosovo tako i Albaniju jer smo mi ti koji smo doživotno dužni tom Kosovu. Mi smo ti koji doživotno trebamo i moramo biti rame uz rame sa Kosovom jer mi smo jedno! Stoga me ne čudi činjenica da Albanska diplomatija ne ulaže ili malo ulaže u Sandžak, na neki način osećam da nismo zaslužili, ali tu smo mi i svi koji misle kao mi da to vremenom promenimo i da zbližimo pomenute zemlje, da rame uz rame stanemo i borimo se protiv svih onih koji nam se nadju na putu. Jer verujte mi samo tako možemo pobediti. Onda kad sva tijela (države) budu disali jednom dušom onda smo pobedili sve neprijatelje. Zbog toga ja imam mnogo projekata koje radim individalno kako bi dosao do svog cilja. Jedan od mojih projekata je i Sandžak Shop, onilne prodaja suvenira, garderobe i svega sa nacionalnim motivima Sandžaka i slanje te robe na kućnu adresu resu širom svijeta. Uskoro ću proširiti asortiman i u ponudi će biti i Albanski suveniri, garderoba i ostalo sa nacionalnim motivima Sandžaka, takodje će biti još puno novina koje neću otkrivati sad.

Amina: Jesi li ponosan što si Albanac Sandžaka?

Meris: Što se tiče ovog poslednjeg pitanja mislim da sam više nego jasno već odgovorio na njega u predhodnim odgovorima. Na kraju da napomenem da mi je jako žao što u svemu ovome što radiš najvećeg neprijatelja imaš nekog ko treba da ti bude prijatelj. Sve intervjue i ostalo sto uradis moraju da ocrne pojedini nazovimo mediji koji nisu nista drugo nego baza nepismenih, usamljenih, prodanih duša koji će zbog jednog normalnog i civilizivanog intervjua i teksta na koji imamo pravo napravito bauk i kojekakve naslove sa ciljem da bi nas obezhrabrili ili šta već. Svi moji odgovori na pitanja su moj lični stav i može biti da ja greśim u nečemu svi koji imaju nešto da me posavetuju ili su pametniji ili uopste imaju potrebu da mi kazu nesto neka to urade ili licno ili na mojim drustvenim profilima, ja cu ih rado saslusati i primiti sve savete. Puno sreće ti želim i želim da napraviš još hiljade intervjua i ono što želim da poručim svima jeste JEDINSTVO, nama nisu potrebne nove podele već jedinstvo i MIR! Zato svima onima koji su počeli da pišu nešto što će uneti nemir ili neku podelu molim da promene tematiku i napisu analizu, osvrt ili bilo sta lijepo kako bi ovaj ionako napaćen i maksimalno podijeljen narod zbližili u svakom pogledu!

Amina: Hvala ti puno na pruženom poverenju I hvala ti što si uvek bio uz mene, da me podržiš u svakom projektu. Draga braćo i cijenjene sestre, Meris je ponosan na svoje albanska korene I trudi se isto kao I ja da ukloni asimilaciju koja se dogodila u Sandžaku. A ja vas, albanska diplomatio sa punim pravom pitam kada ćete vi biti zainteresovani za nas Albance Sandžaka?

Izvor: Sandzacke.rs / Revistadrini.info LINK / Njekomb.org LINK