Alivodić: Čast je što sam kapiten svoje zemlje, ceo Novi Pazar je navijao za Srbiju

0
SHARE

Enver Alivodić

Jedan od najboljih i najiskusnijih superligaških igrača, Enver Alivodić, pričao je za Blicsport o debiju za nacionalni tim, rodnom gradu, prelasku u kruševački Napredak.

Enver Alivodić je tek u 33. godini osetio šta znači reprezentacija. Našao se u timu koji je odigrao 0:0 u San Dijegu sa selekcijom SAD, čak i nosio kapitensku traku poslednjih pola sata meča.

– Utakmica koju sam odigrao za reprezentaciju Srbije je kruna moje karijere. Bila mi je čast da nosim dres svoje države. Pogodilo se da nismo izgubili, što je bila dodatna satisfakcija – kaže Alivodić u razgovoru za naš list.

Šlag na torti bila je kapitenska traka, koju ste nosili od 64. minuta?

– Traka je nešto posebno. Nema osobe koju taj detalj nije primetila. Dobio sam posle utakmice toliko proziva i poruka da nisam ni pokušao da ih izbrojim. Ta traka nosi posebnu težinu i ponos.

Kakve je komentare u Novom Pazaru izazvao meč i traka Srbije?

– Sve je bilo pozitivno. Ništa drugo nisam ni očekivao. Svi su na to gledali kao na čast, što i jeste. Mogu da vam kažem da je u večeri duela sa Amerikom, Srbija imala više navijača nego inače.

U svim klubovima, a promenili ste ih šest, uvek ste bili među perjanicama. Čini se da ste kao vino?

– Ispade da na zalasku karijere doživljavam igrački vrhunac. Dobro se osećam, profesionalno živim, trajaću dokle god budem mogao. Važan je odnos prema životu. Nisam protiv izlazaka, ali sve u svoje vreme.

Bili ste i u kiparskom Paralimniju i australijskom Njukaslu?

– Australija je nešto posebno, druga dimenzija. Uživao sam, a što je najvažnije, tamo sam se pre deset meseci ostvario i kao roditelj i dobio sina. Australijski fudbal je u ekspanziji, ovo je 12. sezona njihove lige, stadioni su kao u Engleskoj. Na okeanu su, pa sam se često kupao, ali mora da se povede računa da ne gricne neka ajkula ili zmija.

Sadu su planovi vezani za Napredak?

– Cilj nam je plasman u Evropu. Očekujem svoje dobre partije, a njima bih se, verujem, ponovo preporučio selektoru Muslinu da me pozove u reprezentaciju.

Bio na pragu Partizana

Pretprošlog leta ste bili na korak do dresa „parnog valjka“?

– Posle dobrih igara u Vojvodini, kada je trener bio Marko Nikolić, bio sam blizu Partizana. Ali, nepredviđene okolnosti uticale su da ne dođem. Žao mi je što nisam igrao u velikom klubu, međutim, ne lijem suze. I to je život – tvrdi Alivodić.