AUTOBUS IZ NOVOG PAZARA PREPUN SUMNJIVE FIRMIRANE GARDEROBE ZAUSTAVLJEN NA IBARSKOJ MAGISTRALI (FOTO)

0
SHARE

NOVI PAZAR – Carinici su u saradnji sa saobraćajnom policijom, u noći između 3. i 4. novembra 2018. godine, tokom dubinske kontrole na Ibarskoj magistrali, otkrili autobus prepun sumnjive firmirane garderobe.

Foto:Uprava carine

Autobus novopazarskih registarskih oznaka koji je iz tog grada prevozio 63-godišnji srpski državljanin zaustavljen je radi vanredne kontrole, pola sata nakon ponoći, kod mesta Lipovica na Ibarskoj magistrali.

Foto:Uprava carine

Zahvaljujući asistenciji saobraćajne policije autobus je bezbedno isključen iz saobraćaja, nakon čega su carinici ušli u autobus u kome nije bilo putnika, već je on bio dupke pun robe za koju postoji sumnja da je reč o kopijama svetski poznatih brendova.

Foto:Uprava carine

Robe je bilo na sve strane, kako u prtljažniku, tako i u svim ostalim delovima autobusa: na sedištima, u hodniku, pa čak i toaletu. Ukupno je u autobusu otkriveno gotovo 4000 pari čarapa, 1300 kompleta trenerki, skoro 700 farmerki, preko 600 majica, oko 500 dukseva i dr.

Foto:Uprava carine

Među zatečenom robom najbrojnija je bila sportska odeća marki ”Adidas” i ”Nike”.

Foto:Uprava carine

Na pitanje carinika da li poseduje neku dokumentaciju za robu koju prevozi, vozač je rekao da je mislio da su oznake nalepljene na kese dovoljne.

Foto:Uprava carine

Međutim, tovar kakav su carinici u autobusu zatekli, a koji jasno ukazuje na to da je reč o robi namenjenoj za dalju prodaju, mora biti praćen carinskom ili komercijalnom dokumentacijom koju vozač nije posedovao.

Kako se pritom radi o robi za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, ceo tovar je privremeno zadržan, dok će zastupnici brendova biti obavešteni o otkrivenom prekršaju i pozvani da se izjasne o tome da li je reč o kopijama.