Azra Dedić, djevojka s Down sindromom, osvojila bronzanu medalju u Kelnu

0
SHARE

Azra Dedić, članica judo kluba Una iz Bihaća, osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u judu za osobe sa intelektualnim poteškoćama.

Osvojena bronzana medalja na Svjetskom prvenstvu u Kelnu za osobe sa intelektualnim poteškoćama za Azru je kruna bavljenja sa ovim izuzetno zahtjevnim sportom, te kao jedina takmičarka iz BiH, Azra je dostojno predstavila svoju državu i grad Bihać.

Svjetsko prvenstvo je održano u njemačkom gradu Kelnu od 19 do 22 oktobra, a prema riječima njene maje Ramzije dočekali su je u njenom klubu i susret je bio jako emotivan.

„Dočekali su je u klubu gdje su svjetla bila pogašena. U salu je unio Harun Sadiković, naš balkanski prvak i trener Fikret. Čestitke joj je uputio gradonačelnik i premijer grada Bihaća“, kazala je Ramzija Dedić, Azrina majka. 

Podsjetimo, Azra Dedić iz Bihaća, prva zaposlena osoba u BiH s Down sindromom, koja se već deset godina aktivno bavi i džudom, osvojila je u maju srebrenu medalju u A kategoriji takmičenja u G-džudu u Italiji.

Hrabra Azra, istinska zaljubljenica u džudo, s dvije pobjede i jednim porazom protiv predstavnice Rusije osvojila je tada srebrenu medalju, a sada iz Kelna donosi i bronzu.

 još jednom pokazala da je čeka sjajna džudo karijera.