Banditi ISIL-a objavili rat Hamasu

0
SHARE

Sinajski ogranak terorističke grupe ISIL objavio je rat protiv palestinske grupe Hamas koja vlada Gazom. U video snimku objavljenom na društvenim mrežama, jedan od bandita ISIL-a pozvao je sljedbenike ove zločinačke ideologije da napadnu Hamas, a u videu je još prikazana egzekucija jednog čovjeka za kojeg su egzekutori kazali da je sarađivao sa Hamasom.

 

Loading ad

Analitičari kažu da najnovija ISIL-ova eskalacija ima potencijal da destabilizira ionako krhku sigurnosnu situaciju u Gazi, palestinskoj enklavi koju posljednjih deset godina kontrolira Hamas.

„Nikada im se nemojte predati. Koristite eksploziv, pištolje s prigušivačima, ljepljive bombe. Postavljajte bombe u njihove sudove i na sigurnosne lokacija. To su stubovi tiranije na kojima se nalazi njihov tron.“, govori bandit  dok razmahuje nožem.

Ovo je ujedno dokaz da je ISIL dobio novi zadatak od svojih cionističko-američkih mentora. Likvidacijom zarobljenog mladića, odnosno pozivom na rat protiv Hamasa zločinci ISIL-a kreću u novi krvavi pohod protiv muslimana. Izrael može biti veoma zadovoljan razvojem situacije.

Pripremio: Abdullah Nasup