Boško Obradović provocira – ‘Ovo je Raška, ovo nije Sandžak’

0
SHARE

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je Raška oblast “izvor srpske državnosti” i ocenio da je “krajnje pogrešno taj deo Srbije nazivati Sandžakom”.

Prisustvujući obeležavanju 1.000 godina postojanja Raške eparhije SPC u Petrovoj crkvi u Starom Rasu, Obradović je naveo da su Novi Pazar i ceo Stari Ras “državna i crkvena kolevka u srpskom narodu”.

“Ovde u Raškoj oblasti začeta je i srpska država i crkva, i zato je krajnje pogrešno ovaj deo Srbije nazivati Sandžakom – prema nazivu teritorijalne jedinice iz vremena turske okupacije naših prostora. Tek nas čeka svečano obeležavanje 800 godina SPC ali, kao što vidimo na ovim prostorima, hrišćanstvo, srpski narod i država stariji su od Nemanjića”, naveo je Obradović a prenele Dveri.

Бошко Обрадовић@BoskoObradovic

На величанственој прослави 1000 година од првог писаног помена Рашке епархије. Петрова црква у Новом Пазару (Старом Расу), мајка свих српских цркава! Ово није Санџак, ово је Рашка, старија од Немањића, колевка српске државности и црквености, место рођења и крштења Светога Саве!

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru