Bračni par oduševio sve: Svadbenim poklonom kupili nove tepihe u džamiji

0
SHARE

Pozitivna priča tokom ovog ramazana stigla je iz bihaćke mjesne zajednice Kulen Vakufa, gdje je mladi bračni par Seferović oduševio džematlije doniravši svoj svadbeni poklon za kupovinu potrepština za džamiju.

Naime, oni su se prije samog ramazana vjenčali, te tom prilikom otkrili pravo iznenađenje za sve. Tačnije, oni su od sredstava koje su dobili na vjenčanju kupili nove, jednoobrazne tepihe za cijelu džamiju. Time su i pokrenuli ostale džematlije, koje su skupile novac za druge potrepštine, prenosi Usn.co.ba.

“Ovo je mali povratnički džemat u kojem živi relativno mali broj ljudi. Nekada razmišljam o smislu našeg postojanja ovdje, ali primjer Dinele i Esada Seferovića i slični njima nam daju toliko samopouzdanje i snagu da opstanemo, da živimo i djelujemo. U svoje ime i u ime džemata im se najiskrenije zahvaljujem. I ne samo na ovoj za nas vrijednoj donaciji, već zbog geste i brige o nama koja nam u ovom psihološkom smislu mnogo znači”, istaknuo je vrijedni imam džemata Kulen Vakuf Emsad ef. Sadiković.

Porodica Seferović za sebe kaže da ne spadaju u neku iznimno imućnu porodicu i da su sretni i zadovoljni s onim što imaju, a o ovom gestu kojeg su napravili su intenzivno razmišljali od kako su se odlučili na brak i razmišljali o vjenčanju.

“Razmišljali smo o tome kako možemo napraviti nešto korisno od novca kojeg ćemo dobiti i na kraju nam se rodila ideja o tome da kupimo nove tepihe za našu džamiju. Umjesto nekog bračnog putovanja ili nekog raskošnog odmora mi smo se odlučili da se trajno ugradimo u vakuf naše džamije i kupimo tepihe za našu džamiju na kojoj će, ako Bog da, brojni vjernici sedždu činiti”, istakli su mladenci Seferović.