Brena MOLILA doktora: Spasite me, UMRIJEĆU OD RAKA!

0
SHARE

U trenucima dok je sa svojim timom planirala i organizovala dva spektakularna koncerta u beogradskoj Areni, Lepa Brena je proživljavala privatnu dramu o kojoj u tim trenucima niko nije znao. Folk diva bila je pod jakim stresom kada je otkriveno da postoje velike šanse da dobije kancer, ali ona je sedam godina o tome ćutala, baš zato što bi svako podsjećanje na taj period kod nje budilo traumu.

O ovome prvi put pričam. Prije sedam godina, 2010., imala sam ozbiljnu operaciju ciste na jajniku. Moj doktor Saša Ljubić rekao mi je da uradim taj zloglasni BRCA test, gdje se pokazalo da imam mutiran gen i velike šanse i mogućnosti da dobijem raj dojke. Tumor marker mi je bio veoma povećan i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku. Naravno, ćutala sam o svemu tome, ali moram reći da je to bio veliki šok za mene”, rekla je Brena za Puls.

– “Brena je plakala svaki dan. Svog doktora Ljubića molila je da je spasi, da ne želi da umre od raka. Kroz glavu su joj prolazile najcrnje misli. Mi smo je tješile koliko smo mogle, ali znate kako to ide”, priča jedna od Breninih najboljih drugarica. Kako kaže, Brena svoju priču sada dijeli sa javnošću jer želi da podijeli iskustvo sa drugim ženama.