Brutalna tučnjava na meču između Filipina i Australije, isključeno čak 13 igrača

0
SHARE

Na današnjem susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini između Filipina i Australije dogodila se brutalna tučnjava košarkaša.
U trećoj četvrtini Australija je vodila rezultatom 79:48, a potom je nakon prekršaja u napadu nad Christopherom Gouldingom igrač Australije Daniel Kickert namjerno udario iz sve snage Rogera Pogoyja laktom u glavu.

Nakon toga nastala je velika gužva, igrači su se brutalno pobili, letjele su i stolice, a epilog svega je 13 isključenih igrača.

Gore su prošli Filipinci koji su ostali na parketu sa trojicom igrača protiv Petorice Australaca. Nakon samo nekoliko minuta igre još dvojica igrača Filipina su zaradila pete lične greške, te su sudije prekinule meč prije kraja treće četvrtine, a susret je registrovan rezultatom 89:53 za Australiju.

Video :https://www.klix.ba/sport/kosarka/brutalna-tucnjava-na-mecu-izmedju-filipina-i-australije-iskljuceno-cak-13-igraca/180702098?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=180702098&utm_campaign=Klix.ba+Facebook+status