BURNA REAKCIJA ČEDE JOVANOVIĆA: “Hitno uhapsiti Šešelja, ili ćemo…”

0
SHARE

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović zahtjeva od policije da hitno identifikuje i privede obezbjeđenje Vojislava Šešelja, kao i njega, zbog današnjeg fizičkog napada na Nenada Čanka, da najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani i upozorio, „u slučaju da skup bude odobren, da on neće biti održan, jer ćemo ga spriječiti“.

Ako je policija nesposobna da to uradi, onda ćemo biti prinuđeni da sami reagujemo, kako smo već to radili u prošlosti kada je u pitanju Šešelj i njegova horda sastavljena od nasilnika i primitivaca, izjavio je Jovanović.

Potrebno je, kako je rekao, staviti tačku na bahaćenje Vojislava Šešelja i spriječiti njegovo terorisanje cijele zemlje i poštenih i pristojnih građana.

Danas je u napadu na hrvatske parlamentarce obrukao Srbiju i svakog građanina, još jednom služeći se primitivnim ponašanjem nedostojnog normalnog i razumnog čovjeka, što Šešelj nikada nije ni bio, ocijenio je Jovanović.

Gazeći hrvatsku zastavu i vrijeđajući hrvatske poslanike samo je kompromitovao Srbiju u očima ljudi koji žive u našem susjedstvu, svjesno stvarajući tenzije koje treba da pogoršaju naše međusobne odnose, istakao je Jovanović. Jovanović takođe traži od policije da najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani, jer je to samo prilika da osuđeni ratni zločinac Šešelj i dalje širi svoju mržnju i poziva na nasilje.

U slučaju da skup bude odobren, unaprijed upozoravamo da on neće biti održan, jer ćemo ga spriječiti. Suprotstavljanje Vojislavu Šešelju i njegovom ludilu obaveza je svakog pristojnog čovjeka u Srbiji, kaže Jovanović u pisanoj izjavi za medije.