Čović u Tuzli: Budućnost Hrvata mora biti u njihovim rukama

0
SHARE

Čović u Tuzli: Budućnost Hrvata mora biti u našim rukama

Čović u Tuzli: Budućnost Hrvata mora biti u našim rukama
Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je posjetio Tuzlu te održao radni sastanak sa članovima kantonalnog odbora HDZ BiH Soli. Govorio je o aktivnostima i planovima uoči izbora u oktobru uz poruku da budućnost Hrvata mora biti u rukama HDZ-a.
Čovića kao i ostale članove izaslanstva dočekao je predsjednik kantonalnog odbora Danijel Vidović sa užim rukovodstvom dok su sastanku prisustvovali i predsjedavajuća Doma naroda PFBiH i članica Predsjedništva stranke Lidija Bradara, Federalna ministrica financija i članica Predsjedništva HDZ BiH Jelka Milićević te glavni sekretar stranke Miljana Glamuzina.

Vidović je istaknuo punu podršku Čoviću u kandidaturi za reizbor na dužnost člana Predsjedništva BiH.

“Danas je prilika da popričamo o svemu i smatram da itekako imamo priliku i u ovom kantonu biti dio Skupštinske vlasti i ne vidim drugu stranku koja bi mogla značajnije utjecati na rezultat hrvatskih glasova Tuzlanskog kantona, a sva moguća podrška stranke počevši od logističke, neće izostati”, kazao je Čović.

Govoreći o konkretnim obavezama i aktivnostima koji su pred njima, Vidović je kazao kako je cilj svakako postići parlametnarnost u Skupštini TK te da je ekipa ljudi koju on predvodi u tom smislu složna, jedinstvena te spremna iznijeti sav teret nadolazećih izbora.

Osvrnuo se i na podršku viših razina vlasti kao i odnosa sa ostalim strankama dok su određeni članovi kantonalnog odbora među ostalim istaknuli i problem medijske slike koja se u javnosti stvara o Hrvatima ovoga kraja.

“Unutar hrvatskoga naroda HDZ BiH kao stranka je unatoč svim problemima prepoznata i vjerujem kako ćemo doći do ostvarenog cilja” kazao je Mijo Krešić, član kantonalnog odbora HDZ-a i zamjenik ministra sigurnosti BiH.

“Moramo se potrudit da na svim, a pogotovo nivou države ostvarimo rezultat kako bi mogli nastaviti borbu za Hrvate u svim sredinama BiH i taj cilj nema cijenu jer budućnost Hrvata mora biti u našim rukama” zaključio je Čović.