Čovjek kojeg su Sandžačke novine progasile mrtvim: Nanijeli su štetu meni i porodici

0
SHARE

I nakon brojnih opomena savjeta za štampu Sandžačke novine nastavljaju širiti dezinformacije i lažne vijesti kršeći osnovne kodekse o obavezi novinara da pravi jasnu razliku između činjenica koje prenosi, komentara, pretpostavki i nagađanja. Ovaj portal koji je pod kontrolom Esada Džudža vrlo često plasira lažne vijesti kao instrument političkog djelovanja.

Nakon vijesti koju su plasirali mediji pod nazivom „Brodarevci pronašli mrtvog čovjeka pod snijegom“ ekipa Sandžak televizije obišla je Brodarevo kako bi saznali šta je istina.

Posjetili smo čovjeka o kojem su pisali mediji. On je istakao da ništa što je kružilo internetom nije tačno, te da je u tom trenutku zastao da se odmori, što je neko uslikao i zloupotrijebio.

“Nikakve istine tu nema samo što sam bio onako od šale lego da odmorim, neko je to uhvatio da snimi, nikakve druge istine tu nema. Ja sam to tek jutros saznao, da sam to sinoć znao ja bih javio djuci da ne brinu, djeca su mi se isekirala, imao sam milion propuštenih poziva.” ističe Izan Kriještorac.

Zbog toga što su Sandžačke novine živog čovjeka proglasile mrtvim dovedeći narod u zabunu najavljene žalbe ali i krivične prijave protiv vlasnika ovog portala.

Vidjevši da su u laži kratke noge Sandžačke novine su ubrzo vijest izbrisale sa zvanične Facebook stranice a naslov na sajtu izmijenile.