Pazaraccc švercovao zlatni i srebrni nakit iz Turske

0
SHARE

Carinici na graničnom prelazu Gradina, s Bugarskom, zaplijenili su oko 900 grama zlatnog i srebrnog nakita u jednom autobusu i pokrenuli postupak protiv 23-godišnjeg vozača iz Novog Pazara, saopšteno je danas.

Kako se navodi, prekršaj je otkriven kada je na ulazu u Srbiju na kontrolu stigao turski autobus na liniji Novi Pazar – Istanbul.

Nakit je otkriven u šupljinama hidraulične dizalice u autobusu, pronadjene u boksu za alat, koja je carinicima skrenula pažnju jer je djelovala zarđalo i potpuno neupotrebljivo.

Kada je dizalica rasklopljena u njenoj unutrašnjosti pronadjeni su paketići zlatnog i srebrnog nakita, sa ispisanim imenima primalaca, što ukazuje da je u pitanju krijumčarenje radi dalje preprodaje.

U šupljinama dizalice bilo je sakriveno oko 50 komada zlatnog nakita, prstenja, lančića, narukvica, minđuša i medaljona, teških oko 200 grama i 50 srebrnih narukvica težine oko 700 grama, čija je ukupna vijrednost procijenjena na gotovo milion dinara.

Zlatni i srebrni nakit su privremeno zadržani, a protiv 23-godišnjeg vozača autobusa iz Novog Pazara pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.