Crnadak uručio diplomatski pasoš BiH odbojkašici koja nastupa za Srbiju

0
SHARE

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uručio je danas u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Istanbulu diplomatski pasoš Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu. Međutim, tu ništa ne bi bilo čudno da Tijana Bošković ne igra za Srbiju, a od sada će se šepuriti diplomatskim pasošom BiH.

Tijana Bošković je jedan od najboljih evropskih sportista porijeklom iz BiH, ali samo porijeklom jer nastupa za odbojkašku reprezentaciju Srbije, iako je mogla izabrati i BiH. Diplomatski pasoš joj je uručen u okviru humanitarno-sportske akcije, u okviru koje su diplomatske pasoše dobili i doktorica Snežana Gajić, humanitarna aktivistkinja Sara Petković i fudbaler Miralem Pjanić.

Tijana je rođena u Bileći 1997. godine i trenutno nastupa u za odbojkaški klub Ezačibaši iz Istanbula.

Na poziv Tijane Bošković ministar Crnadak i delegacija Ministarstva inostranih poslova BiH prisustvovali su sinoć utakmici Ezačibaši-Fenerbahče.

Podsjećamo, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik donirao je 60 hiljada KM za tri odbojkašice u Odbojkaškoj reprezentaciji susjedne Republike Srbije, među kojima je i Tijana Bošković.