Dejan Ljubičić: Nisam znao da je džamija, bili smo gladni i tražili pekaru

0
SHARE

Snimci nadzorne kamere u Kiseljaku obilježili su Dejana Ljubičića, mladog fudbalera Rapida iz Beča. Snimak na kojem baca pivske glaše na Čaršijsku džamiju u Kiseljaku izazvao je mnoštvo komentara i donio mu negativan publicitet.

“Znam da to izgleda glupo. S prijateljem sam tražio pekaru, željeli smo nešto pojesti. Iskreno, nisam shvatio da je to džamija,  bilo je mračno”,rekao je 20-godišnji fudbaler u intervjuu za Krone.

Ljubičić kaže da je shvatio kakvu je glupost napravio kada je priveden u policiju. Čim je završeno saslušanje, otišao je u džamiju i lično se izvinio imamu. 

“Platili smo malu štetu i uručili donaciju. Izvinjenje je prihvaćeno”, objasnio je mladi fudbaler koji žestoko poriče vjerski motiv svog djela. 

“Ludost, poštujem svaku religiju. Odrastao sam s mnogim muslimanima, sada imam mnogo prijatelja među njima. Kao kršćanin, poštujem svaku religiju.”

I pored izvinjenja, u Beču je Ljubičić izložen neprijateljstvu. 

“Nažalost, primio sam dosta telefonskih poziva i sms-ova. Moram živjeti sa svim tim prijetnjama. jedino što sam mogao učiniti je da obavjestim policiju. Ne bojim se, želim se još jednom izviniti“, rekao je Dejan Ljubičić za Krone.