Dino nije htio snimiti „Jorgovane“, otpjevao je svoj dio i otišao ljut

0
SHARE

Folk pjevačica Vesna Zmijanac otkrila je zanimljivu anegdotu iz vremena kada je snimila duet “Kad zamirišu jorgovani” sa Dinom Merlinom.

– Kada smo snimili pjesmu, znala sam da će biti hit. Mi smo na početku gurali druge pjesme, to je bilo najesen, ali oko Nove godine, kada su “Jorgovani” krenuli, pjesma se svuda slušala – rekla je Vesna.

Ona je otkrila kako je Dino bio sretan što će s njom da snimi duet.

-On je došao, donio tu pjesmu, imali su para samo za jednu kartu do Beograda u jednom pravcu, a kada je napravio pjesmu neko ga je zezao u Sarajevu: “S kim ćeš ti to da pjevaš, sa Vesnom Zmijanac?!” Ali, bio je sretan što sam ja to uzela. Strpljivo je došao u Srbiju i jedva me našao – nastavlja ona.

Međutim, otkriva kako Dino nije bio zadovoljan pjesmom.

-Dino nije htio ni da dođe na snimanje. On je samo otpjevao svoj dio i ljut otišao kao puška. Kada je čuo aranžman rekao je: “Ovo nije moja pjesma. Ovo ne valja ništa. Ne mogu slušati”.

-Kada je došao u produkciju, čim sam čula pjesmu i meni se svidjelo kako on pjeva, njegovo tanano grlo. Moj tadašnji menadžer nije htio ni da čuje za taj duet, ali ja sam željela – ispričala je Vesna u Premijeri.