Direktor RTRS-a: Spremni smo za snimanje filma o Radovanu Karadžiću

0
SHARE

Radio-televizija Republike Srpske rado će stati iza ideje o snimanju igranog filma o Radovanu Karadžiću, rekao je za beogradske “Novosti” generalni direktor RTRS-a Draško Milinović.

Komentirajući najavu predsjednika RS-a Milorada Dodika, da bi RTRS  trebao snimiti film o Radovanu Karadžiću, kao odgovor na snimanje turske serije o Aliji IzetbegovićuMilinović je kazao da je ova televizija spremna  da se upusti u realizaciju takvog projekta.

“To je veoma ozbiljan posao koji bi zahtijevao jaku produkciju, vrijeme, kvalitetan scenarij i režiju, bez kojih nema nijednog filma. Ako bi se napravio dobar scenarij i složile sve kockice, RTRS je spreman da produkcijski, tehnički i tehnološki stane iza toga sa svojim kapacitetima”, rekao je Milinović.

Karadžićev branilac pred Tribunalom Goran Petronijević rekao je da se nada da bi Karadžić sa slobode mogao učestvovati u stvaranju filma o njemu.

“Ako ne bude tako, sigurno ćemo tražiti neki način da se uključi u taj projekt, recimo, savjetodavno, pismima… S Karadžićem nisam razgovarao o ovoj temi, jer je nova”, kaže Petronijević, podsjećajući da je već snimljen dokumentarni film o prvom predsjedniku RS-a, osuđenom na 40 godina zatvora zbog ratnih zločina.