Dodik grmio: Srbi više NIKAD neće biti turska raja! A, onda mu je u posjetu došao ambasador Turske

0
SHARE

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske Halduna Koča, javlja Anadolu Agency.

Ekonomska saradnja BiH i Turske bila je dominantna tema sastanka, s posebnim osvrtom na potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini i prednostima koje bi taj sporazum donio.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i turski ambasador Haldun Koč složili su se da je neophodno intenzivirati saradnju i u oblasti infrastrukture i izrazili spremnost da se započeti ili planirani projekti što prije realiziraju.

Podsjećamo, ne tako davno a u funkciji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik govorio je da “Turska u BiH drži isključivo stranu muslimanima i daje im finansijsku i svaku drugu pomoć”.

“Mi to ne možemo promijeniti, samo možemo prihvatiti da budemo ‘raja’ kao što smo nekad bili… E, mi to nećemo! Eto vam vaše Sarajevo, pa u njemu orgijajte sa kakvim hoćete stavovima – mene to ne dotiče”, govorio je Dodik prošle godine.

Dodik je tad komentirao i posjetu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, ističući da će biti zanimljivo vidjeti koliko će se ljudi okupiti.

“Kakva je to farsa da se organizuje miting da bi se navodno okupili Turci koji rade u BiH. Eto, sad ćemo vidjeti koliko ima Turaka u BiH”, rekao je Dodik za Alo.

Oglas