Dodik i Republika Srpska nemaju poverenja u Haški tribunal: Presuda Karadžiću arogantna i cinična, pomirenje nemoguće (VIDEO)

0
SHARE

Ovaj tribunal u značajnom obimu bavio se selektivnim pristupom – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je presuda prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžića prilično arogantna i cinična i deo je ravnanja računa među ranijim presudama Haškog tribunala.

Dodik je istakao da je misija Haškog tribunala bila da obezbedi pomirenje, ali da je sada došlo do toga da je ono još neizvesnije i gotovo nemoguće.

Istakao je da Republika Srpska već dugo nema poverenja u Haški tribunal, a potvrda toga jeste i kazna doživotnog zatvora za prvog predsednika Republike Srpske.

– Mnogi na ovim prostorima su mislili, kada je formiran Haški tribunal, da će biti osigurano neko poverenje autoritetom onih koji su ga formirali. Vremenom je to izgubljeno jer se ovaj tribunal u značajnom obimu bavio selektivnim pristupom – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je Srna.

VIDEO

https://www.telegraf.rs/vesti/politika/3043645-dodik-i-republika-srpska-nemaju-poverenja-u-haski-tribunal-presuda-karadzicu-arogantna-i-cinicna-pomirenje-nemoguce?fbclid=IwAR2zX88jw2LRbC_4OQwsAQECunoSp97WjroLA1E6UWpEpb6PAMVNPwIdeuM