Dodik opet priča bajke: Britanci su došli da unište RS

0
SHARE

Predsjednik RS-a Milorad Dodik optužio je Veliku Britaniju da radi protiv vlasti u tom bh. entitetu, te naglasio da je u BiH ušlo daleko više migranata nego što pokazuju zvanični podaci.
Dodik ponovo tvrdi da su “Britanci koji su došli u BiH specijalisti za destabilizaciju”.

-Oni su samo formalni zaposlenici u vojnoj strukturi…Specijalisti su koji rade na društevnim mrežama, medijima, prisluškivanju, stvaranju općeg haosa i primarno destabilizaciji RS, jer je to tako njihovim planom predviđeno. Sve ostalo, pa i ovo što govori britanski ambasador u BiH, je obična laž, jer mi od ranije znamo za određene najave. Britanska vlada je prije godinu dana odobrila devet miliona funti za programe pomoći sprečavanju ruskog uticaja na ovom prostoru Balkana. Ciljna tačka su RS i Srbija…I vidite na koji način oni to rade… – ustvrdio je entitetski predsjednik.

Dodao je i da narod mora biti svijestan da se ne može da računa na dobronamjernost Britanaca.

-Oni su u funkciji stvaranja unitarne i centralizovane BiH… – istakao je on.

Ponovio je da u RS-u ne želi stacioniranje ili zadržavanje migranata, a da je njihov broj u BiH pet puta veći od zvaničnih brojki i da ulaze mimo graničnih prelaza.

-Ovo je namjerna akcija političkog Sarajeva, zajedno s obavještajnom služnom, da se u BiH prije izbora uvuče, kako su oni planirali oko 150.000 migranata, da im se reguliše azilanski status, kako bi kasnije mogli da dobiju državljanstvo BiH – ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima.

RS, kaže, ne može spriječiti da se to radi u FBiH, ali može u RS i ima određene planove, o kojima nije iznosio detalje.

VEZANI TEKST – Kako je britanski ambasador Ferguson ismijao Dodika i RTRS

Izvor: slobodna-bosna.ba