Dodik oštro reagovao na izjave Izetbegovića: Nemoj da mu padne na pamet da prelazi entitetsku liniju…

0
SHARE

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića vode ka destabilizaciji i da se njima stavio na mjesto prvog čovjeka koji promoviše nasilje na Balkanu.
Dodik je komentarišući izjave Izetbegovića istakao da bošnjački član Predsjedništva opasno zloupotrebljava tu poziciju jer ono što on govori nije stav BiH, već njegov lični i na taj način on ne može da predstavlja BiH.

“A Bakir, vidim, da je spreman da rješava vojnim sredstvima. Samo ću mu reći da zna da imamo čime da se branimo, nemoj da mu padne na pamet da prelazi entitetsku liniju ni sa kim. A veoma dobro ćemo razmisliti i koliko ćemo SIPA-u i Oružane snage BiH ovdje još dugo da trpimo”, rekao je Dodik.
“S tim što Bakir Izetbegović valja gluposti, sam sobom je zanesen, svojim navodnim uspjehom, priznao bi Kosovo, a Republiku Srpsku bi napao svojim, ne znam kakvim, snagama. Nemoguće je odvojiti pitanje Kosova i govoriti o priznanju Kosova, jer tada ne priznajete teritorijalni integritet Srbije sa kojom navodno Bakir pokušava da pošalje poruku da želi da sarađuje”, poručio je predsjednik ovog bh. entiteta.
Podsjećamo, mnogo reakcija u Srbiji izazvao je intervju Bakira Izetbegovića za DW. U spomenutom intervjuu na pitanje hoće li će Bosna i Hercegovina u jednom trenutku da prizna Republiku Kosovo, Izetbegović je odgovorio: ”Nadam se da”.