Dodik poručio Zukorliću da su Bošnjaci potpuno nemoćni: “On i drugi bošnjački lideri samo pokušavaju da podignu svoj značaj

0
SHARE

buy dapoxetine hydrochloride

where can i buy propecia tablets Srbi iz Republike Srpske u svom duhovnom i mentalnom karakteru Kosovo doživljavaju isto kao što ga doživljava svaki Srbin“, rekao je Dodik za “Večernje novosti”, odgovarajući na pitanje da li očekuje da se Banjaluka uključi u unutrašnji dijalog o Kosovu.

enter On je rekao da i Srbi na Kosovu i Metohiji veoma gledaju na Republiku Srpsku i da imaju osjećaj pripadništva i podrške.

Stav Republike Srpske je poznat – ne priznajemo nezavisnost Kosova, nismo dozvolili da ga prizna BiH. Naša politika je čvrsta i u tome u Republici Srpskoj postoji konsenzus. Naravno, uvijek ćemo pratiti zvaničnu politiku Srbije“, istakao je on.

Predsjednik RS-a rekao je da ga je, iako je dugo u politici, veoma iznenadila bura koja se digla oko najavljene deklaracije o opstanku srpske nacije.

Srbi u zemljama regiona suočavaju se sa brojnim problemima i nije ugrožen samo naš jezik i kultura“, rekao je on.

Dodik je napomenuo da je cilj deklaracije da pozove zemlje u regionu da se poštuju sva prava Srba, u skladu sa standardima i konvencijama EU i UN.

Odgovarajući na optužbe lidera Bošnjačke demokratske zajednice /BNZ/ Muamera Zukorlića i bivšeg gradonačelnika Srebrenice Ćamila Durakovića za “udar na teritorijalni integritet BiH”, Dodik je naveo da bi “Zukorlić volio da kaže da Srbija treba da se odrekne Kosova”, ali se plaši da bi neko u tom slučaju predložio da joj se da Republika Srpska.

Zato i otvara priču kako je, navodno, opasno da se Banjaluka uključi u unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji i prijeti nekakvim raspakivanjem regiona. Ni on, niti drugi bošnjački lideri ne mogu ništa da raspakuju, nego samo pokušavaju da podignu svoj značaj“, zaključio je Dodik u razgovoru za Srnu.


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Dodik poručio Zukorliću da su Bošnjaci potpuno nemoćni: “On i drugi bošnjački lideri samo pokušavaju da podignu svoj značaj”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here