Dr. Zukorlić: Da više nikada ne dopustimo da nam se desi Srebrenica

0
SHARE
. Juli 2018

go site enter site Srebrenica je živa rana svih Bošnjaka, cijelog čovječanstva. Rana koja nikada zamladiti neće.

no prescription topamax Ove godine svoj smiraj pronašlo je 35 nevino stradalih žrtava, dženazu namaz predvodio je reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović. Komemoraciji i dženaze namazu prisustvovali brojni državnici, najviši predstavnici vjerskog, javnog, političkog i kulturnog života.

Lider Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik akademik muftija Muamer Zukorlić istakao da Bošnjaci ovakvim činom pokazuju svoju svijest i poštovanje prema onima koji su nevino stradali.

“Danas smo ovdje ponovo odlučni da pokažemo poštovanje prema žrtvama, ali isto tako odlučni u prkosu mržnji koja je dovela do genocida i koja godinama dovodi do raznih zločina i zala nad Bošnjacima i drugim nedužnim ljudima. Kao što vidite iz godine u godinu sve je manje tabuta, a sve je više ljudi koji dolaze ovdje, iako mi nećemo i ne smijemo prihvatiti status žrtve, jer bi to značilo da se okrećemo unazad. Naša vjera, kultura i vaspitanje uče nas da se okrećemo prema budućnosti i sve nam ovo treba poslužiti kao pouka da ubuduće na ličnom i porodičnom, institucionalnom i svakom drugom nivou budemo tako organizovani da više nikada ne dopustimo da nam se išta slično može desiti”, poručio je akademik muftija Muamer Zukorlić.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here