Dramatična borba za pacijenta: Malenoj djevojčici srce stiglo u posljednji tren

0
SHARE

source

http://thesatphonestore.com/about-us/ Malenoj Riti u petak je ugrađeno mehaničko srce, a samo dan kasnije roditelji su dobili najbolju vijest. Novo srce stiglo joj je iz Austrije. Operacija je trajala punih 12 sati. Sada cijela Hrvatska moli za nju

buy Finpecia 1mg “Moja Rita je u subotu nakon 6,5 mjeseci čekanja i borbe dočekala novo srce. Dan prije je imala veliku operaciju – ugradili su joj umjetno srce kako bi mogla uopće proživjeti dok čekamo pravo srce. Podnijela je višesatnu operaciju herojski, a nekoliko sati kasnije dobili smo poziv koji našoj princezi i nama znači život. Novo srce”, kazala je za 24sata.hr, izvan sebe, Dina Knežević, majka četverogodišnje Rite.

Srce je stiglo avionom Vlade Republike Hrvatske iz Beča. Državni centar zaštite i spašavanja primio je u subotu u 3.53 sati od transplantacijske koordinatorice Ministarstva zdravstva zahtjev za prijevoz tima za transplantaciju srca na relaciji Zagreb – Beč – Zagreb.

Vladin avion poletio je oko 7.30 sati. U zagrebu je bio oko 14 sati. Ljekarski tim sa srcem je Vladinim avionom stigao u Zagreb te je vozilom namijenjenim za potrebe transplantacije, uz osiguranu policijsku pratnju, srce prevezeno do Rebra, u kojemu je transplantacija i zakazana. Cijela porodica, kao i ljekarski tim na KBC-u Zagreb, prije toga proživljavali su pravu dramu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here