Dvoipogodišnja djevojčica nakon 24 sata spašena ispod ruševina u Turskoj

0
SHARE

Spasilačke ekipe su u jednom momentu čuli glas koji je dolazio ispod ruševina srušene zgrade u četvrti Mustafa Paša. Ubrzo su uspostavili kontakt sa ženskom osobom koja im je kazala da se s njom ispod ruševina nalazi i dijete, javlja Anadolija.

Žena je uplakanim glasom dozivala u pomoć, govoreći kako više ne mogu izdržati ispod ruševina.

Spasilačke ekipe su potom uložile ogromne napore te na kraju iskopali tunel i uspjeli doći do mjesta gdje su se nalazili i djevojčicu izvući na sigurno i prebaciti u bolnicu. Pripadnici spasilačke čine sve napore kako bi spasili i majku.

Omair Anas@omairanas

After 24 hours, a 2.5 years old girl is rescued from the rubble in Turkey’s earthquake hit . Wonderful rescue operation more than 40 victims were rescued so far. https://twitter.com/trthaber/status/1221132353323569152 

TRT HABER

@trthaber

Replying to @trthaber

#SONDAKİKA
İşte 2,5 yaşındaki çocuğun enkaz altından kurtarılma anı…https://www.trthaber.com/haber/turkiye/23-saatte-mucize-kurtulus-456482.html 

Embedded video

See Omair Anas’s other Tweets

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) je saopćila da je broj poginulih u zemljotresu koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku Turske, porastao na 29. Nakon snažnog zemljotresa ljekarima se za pomoć obratilo 1.466 osoba.

Prema najnovijim podacima, u zemljotresu su urušene ukupno 72 zgrade, 514 su pretrpjele ogromnu, a 409 manju štetu.

U centralnim dijelovima Elaziga i dalje traje potraga i akcija spašavanja za preživjelima.

Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Richteru je registrovan u petak u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mjestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom. Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hatay i Osmaniye, te na području sjevernih dijelova Sirije i Iraka.