Džudžo uzvraća udarac – Sazvao sjednicu BNV! Ako se ne održi, uvodi se prinudna uprava!

0
SHARE

Nakon što je SDA Sulejmana Ugljanina na konferenciji za štampu zatražila ostavku Esada Džudža sa mjesta predsjednika BNV-a, Džudžo je izjavio “da je šokiran, ali ne i iznenađen” opisujući da je pritisak upućen od proalbanske struje u BNV-u koju podržava Ugljanin.

Džudžo nije sačekao skrštenih ruku, već je na Ugljaninov ultimatum odgovorio ultimatumom, zakazajući sjednicu BNV-a, koja ako je budu bojkotovali vijećnici SDA, raspušta se BNV i Vlada Srbije uvodi prinudnu upravu do izbora koji će se održati u roku od par mjeseci.

Esad Džudžo je na svom Facebooku objavio:

“Bošnjačko jedinstvo pred izazovima

Upravo sam uputio saziv uz poziv vijećnicima za 3. sjednicu BNV, koja će se održati u ponedjeljak, 24. juna u 17 sati.

Na dnevnom redu je, pored neodložne odluke o usvajanju finansijskog plana za 2019. godinu i izvještaja o izvršenju budžeta Vijeća za 2018. godinu, i usvajanje Odluke o sprovođenju ‘Rezolucije BNV o pravima i slobodama bošnjačkog naroda u Republici Srbiji’ od 1. marta 2012. godine;

Dogovor o sprovođenju Bošnjačke rezolucije, može biti dobra platforma da se sačuva i ojača bošnjačko jedinstvo u cijelom Sandžaku.

Neodržavanjem sjednice u ovom terminu, Vlada Srbije stiče pravo da uvede privremene mjere i raspusti aktuelni saziv BNV, što je i cilj, čini mi se, onih koji traže moju ostavku, uz besmislene i idiotske optužbe kojima se smije čitav svijet”