EKSKLUZIVNO – Smijenjen Hazbo Mujović!

0
SHARE

Večeras je u Novom Pazaru održana sjednica glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka, na kojoj je smijenjen, predsjednik Opštinskog Odbora SDA Sjenica, Hazbo Mujović.

Mujović je u prethodnom periodu obavljao funkciju predsjednika SDA u Sjenici, kao i funkciju predsjednika opštine Sjenica.

Kako nezvanično saznajemo iz vrha glavnog odbora SDA Sandžaka, Mujović je smijenjen jednoglasno, čime je izgubljena i posljednja nada za eventualni nastavak vladavine ovog kontraverznog Sjeničaka.

Prema saznanjima našeg medijskog portala, Hazbo Mujović je smijenjen zbog sve učestalijih afera čiji je sudionik, kao i nedoličnog ponašanja sa čime se ne slaže rukovdstvo SDA Sandžaka.

“Kap koja je prelila čašu, bila je posljednja Mujovićeva afera prilikom prikupljanja novca za asfaltiranje.To se, zaista, nije moglo više tolerisati.

Optužbe su pristizale svakodnevno, i ja moram da kažem, da mi je iskreno žao što se većina optužbi na njegov račun ispostavila kao tačna”, navodi naš izvor  iz Glavnog Odbora SDA Sandžaka, i dodaje, da Mujović, prema statutu stranke, više nema pravo kandidovanja za čelno mjesto u Sjeničkoj opštini.

Prema još ne potvrđenim informacijama, na čelnu poziciju Opštinskog Odbora SDA u Sjenici, trebalo bi biti imenovan jedan od najstarijih i najistaknutijih članova SDA u Sjenici, Rafet Zornić, koji trenutno obavlja funkciju direktora škole u selu Kladnica.

Uskoro opširnije…

Izvor: Sjenica orgulje