Erdogan: Pokopat ćemo one koji žele podijeliti Tursku

0
SHARE

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, koji boravi u posjeti istočnom turskom gradu Karsu, poručio je kako će Turska nastaviti pokopavati one koji žele podijeliti ovu zemlju

KARS (AA) – Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, koji boravi u posjeti istočnom turskom gradu Karsu, poručio je kako će Turska nastaviti pokopavati one koji žele podijeliti ovu zemlju, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je boravio u istočnom turskom gradu Karsu, gdje je prisustvovao Kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

Govorio je i o borbi protiv terorističke organizacije PKK.

“Neka niko u ovoj zemlji i ne pomišlja da može podijeliti teritoriju naše domovine. Oni koji to žele uraditi neka dobro znaju: kako god smo ih bombardovali avionima F-16 na planini Cudi, u Tenderuku i Kandilu, kako god smo ih tamo pokopali, nastavit ćemo ih i dalje pokopavati gdje god se pojave”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Tokom jedne sedmice neutralizirano je 100 terorista. Ako budu nastavili da ulažu napore kako bi podijeli ovu zemlju, ova brojka od 100 može porasti i na 200 i na 300. Neka niko ne pokušava narušiti mir i blagostanje mog naroda. Mi smo tu za jedinstvo i mir našeg naroda.”

Erdogan se još jednom osvrnuo i negirao tvrdnje lidera turske opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Kemala Kilicdaroglua da je bilo kakav novac slao u kompanije u inozemstvo.

Poručio je kako su navodni dokumenti koje je Kilicdaroglu iznio u javnost krivotvoreni dokumenti te da nikakav novac nije poslan u inostrantvo.

“Ono što Kilicdaroglu ima u rukama su dokumenti o kupovini između dvije banke, Halk banke i Albaraka banke. I radi se o transferu banke iz Turske koja je poslala novac drugoj banci, a koja je također unutar Turske. No, i to što ima u rukama je krivotvoreno”, rekao je Erdogan, te poručio Kilicdarogluu kako je najteži posao na svijetu dokazivati nešto što nije tačno. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here