Erdogana-Novi Pazar je moj zavičaj” FOTO

0
SHARE

buy generic Methocarbamol canada Novi Pazar — Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u poseti je Novom Pazaru, gde je izjavio da Turska sa regijom Sandžaka ima posebne odnose.

Methocarbamol for sale no

http://painconsult.com/service/optimize-operating-room-anesthesia-productivity/ http:/asahq.org/resources/publications/newsletter-articles/2007/june2007/staffing-costs-and-underutilized-operating-rooms “Novi Pazar je moj zavičaj. Vaša sreća je naša sreća, vasa bol je naša bol”, poručio je Erdogan.

Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić održali su sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Pre toga, veliki broj Novopazaraca dočekalo je dvojicu predsednika.

Novi Pazar je ukrašen bilbordima s Erdoganovim likom, zastavama Srbije, Turske i bošnjačkim zastavama, a glavnom ulicom tog grada danas će prošetati dva predsednika.

Uži centar grada je okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce.

Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bošnjačkom i turskom jeziku.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

“Imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izadjem pred vas i kažem vam da sam radio i radiću u najboljem interesu i vas i svakog gradjanina Srbije“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gradjanima Novog Pazara u zajedničkom obraćanju sa turskjim predsednikomn Redžepomn Tajipom Erdoganom.

“Znam da neću biti pozdravljen ni upola kao predsednik Turske, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da vam kazem da sam radio i radim u vasem najboljem interesu i interesu svakog gradjanina Srbije”, rekao je predsednik Vučić.

“Naš je posao da radimo koliko možemo i razvijamo sve delove Srbije i da ulažemo sve više novca” rekao je predsednik i najavio projekat izgradnje puta Požega – Boljare.

Želja je, kaže, da se ovaj kraj spoji i sa Beogradom i Sarajevom i Podgoricom.

“Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i to ćemo nastaviti da radimo i ne postoji ništa važnije od toga”, poručio je srpski predsednik.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Takođe, u Novom Pazaru se očekuju i predstavnici opština iz drugih delova Srbije.

Erdogan i Vučić prošetaće šetačkom zonom u Novom Pazaru, zatim otići na ručak, nakon čega će predsednik Turske prisustvovati sastanku Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Turska je u Novi Pazar tokom prethodnih nekoliko godina već ulagala – obnovljene su dve škole, porodilište i zgrada suda.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za RTS da je veliki značaj posete Erdogana tom gradu, pre svega ekonomski, ali i u smislu infrastrukture koja je, kaže, vrlo loša u okolnim mestima.

Uži centar grada biće blokiran tokom posete predsednika Srbije i Turske.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here