Evo šta će Erdogan jesti u Novom Pazaru: Ćevapi nezaobilazni!

0
SHARE

Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan će tokom posjete Srbiji uživati u tradicionalnim specijalitetima, koji su pažljivo pripremani za njega, saznaje “Alo!”.

“Turski predsednik će tokom boravka u Beogradu jesti tatar od brancina, konsome od povrća, povrće punjeno junećim mesom. Na meniju će se naći i jagnjeće i teleće pečenje, a kao desert će biti poslužena voćna salata”, navodi dobro obavješteni izvor i dodaje da je meni za jednog od najmoćnijih svjetskih lidera dugo i pažljivo pripreman.

“Uložen je veliki napor kako bi Erdogan bio zadovoljan i uživao u našim specijalitetima. Želimo da bude dočekan kako dolikuje čovjeku takvog renomea i da odavde ponese najbolje utiske”, navodi izvor i dodaje da je i za posjetu Sandžaku meni bio pažljivo pripreman.

“U Novom Pazaru će mu, naravno, biti posluženi najbolji pazarski ćevapi, po kojima je taj grad nadaleko poznat. Turski predsjednik će uživati i u drugim jelima sa roštilja uz svježe salate od povrća. Kada je riječ o desertu, u Novom Pazaru će turskom predsjedniku biti poslužena baklava”, navodi dobro obavješteni izvo, piše “Alo!”.