Evo šta je napisao delegat utakmice Zrinjski – Sloboda nakon što su Ultrasi psovali BiH

0
SHARE

Sloboda je jučer poražena od Zrinjskog u Mostaru 2:0. Ipak, “slavu” fudbalerima oba tima oduzeli su navijači Zrinjskog, jer su za vrijeme utakmice vrijeđali BiH i to na Dan državnosti naše zemlje.

“J*bem te Bosno, j*bem te ja, Hrvatska moja domovina”, pjevali su popularni Ultrasi, navijači zbog kojih bi Zrinjski trebao biti kažnjen. Međutim, ako pogledamo u zapisnik delegata Franje Grganovića, to se vjerovatno neće dogoditi.

“Utakmica organizovana shodno propozicijama takmičenja BH Telecom Premijer lige. Klub domaćin osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice. Radni sastanak održan na vrijeme sa svim potrebnim službenim osobama i službama. Službeni predstavnici klubova shodno propozicijama uredno prijavili spiskove igrača (označeni igrači do 21 godine i igrači strani državljani). Na terenu za vrijeme utakmice nije bilo incidenata. Na tribinama gdje su bili domaći gledaoci bilo je upotrebe pirotehničkih sredstava, detaljnije u delegatskom izvještaju. Gostujuća ekipa i službene osobe dočekane i ispraćene na fer i korektan način”, naveo je Grganović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here