Familije dvoje poginulih mladih (20) ipak odlučile da ih ukopaju odvojeno…

0
SHARE

Još nije utvrđeno zašto je Golf 2 završio u rijeci Spreči u mjestu Kazan Vir, kada su živote izgubili dvoje 20-godišnjaka Halil Zahirović i Asmira Smajić.

 

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona za Faktor je potvrđeno da se još čekaju nalazi obdukcije, kao i nalaz vještaka saobraćajne struke, koji bi mogli razjasniti uzroke ove velike tragedije.

Podsjećamo, nesreća se dogodila u subotu oko 22 sata na lokalnom putu Kalesija – Gojčin. Golf 2 završio je u Spreči, nedaleko od mjesta gdje se u ovu rijeku ulijeva pritoka Mandura. Dvoje mladih, koji su bili u ljubavnoj vezi, poginuli su na mjestu događaja i njihova tijela izvučena su iz vode dan kasnije, zajedno sa automobilom.

– Halil i Asmira bili su zajedno četiri godine. Upoznali su se još u školskin danima, jer su oboje pohađali Mješoviti srednju školu u Kalesiji – izjavio za spomenuti portal Halilov prijatelj Elvir Hamzić, u čijoj je autopraonici radio stradali mladić.

Porodice poginulih, kako se dpznaje, obavile su razgovor i na kraju su odlučile da tragično nastradalim budu klanjane odvojene dženaze, te da se ukop obavi na dva lokalna mezarja u njihovim selima.

Halil Zahirović treba biti ukopan u utorak na lokalnom mezarju Zaseok-Brda, u njegovom selu Sarači kod Kalesije. Dženaza se treba klanjati poslije ikindije namaza.

U svom selju Seljublje, na lokalnom mezarju, u srijedu treba biti ukopana Asmira Smajić. Ispraćaj je planiran ispred kuće u 13.30 sati, a potom na mezarju u Seljublju treba biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

Još nije utvrđeno zašto je Golf 2 završio u rijeci Spreči u mjestu Kazan Vir, kada su živote izgubili dvoje 20-godišnjaka Halil Zahirović i Asmira Smajić.

Izvor : Doznajemo.com/Faktor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here