GASI SE NOVI PAZAR! Klub proglasio bankrot zbog velikih dugova!

0
SHARE

Ovo je odlučio upravni odbor kluba sa Jošanice, a odluku bi trebalo da potvrdi gradska uprava Novog Pazara.
– Predlog o gašnju prosledićemo gradu na usvajanje. Nakon toga osnovaćemo novi klub koji će svoj sportski život početi ispočetka – navodi se u klupskom saopštenju.
Iz ovog kluba je saopšteno da je uprava učinila sve da nastavi takmičenje u Prvoj ligi Srbije sa ambicijama da se odmah vrati u Superligu.
– I grad je bio spreman da učestvuje u izmirivanju obaveza prema poveriocima. Većina igrača i poverioca kojima klub duguje novac nisu prihvatili plan i dinamiku isplata u ratama, već su novac tražili sad i odmah, a mi to nismo u mogućnosti da uradimo – obrazložila je uprava razloge za gašenje FK Novi Pazar.
U saopštenju se dodaje da se pokazalo da “neko voli fudbal samo dok mu klub puni džepove novcem.”
– Kada je potrebno učiniti najmanji ustupak i napraviti kompromis onda za to niko nije spreman. Među poveriocima su i nazovi sportski radnici koji su na volšeban način dobili sporove jer im nismo ponudili ugovore o angažovanju nakon što su se penzionisali – piše u saopštenju u kojem se dodaje da će o svakom pojedinačnom poveriocu javnost biti obaveštena.
Novi klub će, kako piše u saopštenju, akcenat staviti na rad sa mlađim selekcijama kako bi se na zdravim osnovama izgradio novi fudbalski kolektiv.