Gnusan zločin, kako je mogla ovako nešto uraditi… Majka bacila bebu nakon porođaja, pojeli je psi lutalice

0
SHARE

Policija na Tajvanu pronašla je kosti napuštene bebe za koje sumnjaju da su je grizli i pojeli psi lutalice.

Novorođenog dječaka njegova majka (19) je spakovala u plastičnu kesu i ostavila u pustinji, prije nego što se tragedija dogodila u Kaohsiungu, na jugu Tajvana, javljaju lokalni mediji.

Majka djeteta, poznata po pseudonimu Xiao Mei, izjavila je da ima slabiju mentalnu bolest i da je bila pod starateljstvom lokalnog Centra za socijalni rad. Prema tajvanskom informativnom listu SETN, Xiao Mei rodila je sina 8. oktobra i navodno ga napustila istog dana.

Odnijeli su ga u pustinju na biciklu kojim je upravljao dječakov 28-godišnji otac, poznat po pseudonimu Xiao Lee, tvrdio je SETN pozivajući se na tajvansku TV stanicu EBC.

Xiao Mei je Ksiao Leeja upoznala preko interneta, a bračni par, za koji se priča da je bio bez novca, živio je u iznajmljenom stanu u Kaohsiungovom okrugu Siaogang.

Par je tada navodno pobjegao u centralni Tajvan i sakrio se u internet kafe gotovo mjesec dana. Socijalni radnici pozvali su policiju nakon što nisu uspijeli da pronađu mladu ženu.

Policija je u utorak pronašla par. Nakon susreta sa Xiaom Mei, službenici su je pitali gdje se nalazi beba, a ona im je rekla da je “bacila bebu istog dana kada se rodila”, saopštila je Centralna novinska agencija.

Policija je otišla u pustinju u blizini kuće bračnog para i otkrila kosti za koje se vjeruje da pripadaju dječaku.