Gvozden na biciklu

0
SHARE

Ni sva vriska, pritisci, ucjene, lažni tektovi, glupa saopštenja i još gluplji intervjui nisu pomogli Gvozdenu Nikoliću, novinaru u pokušaju da iskamči od komisije za raspodjelu sredstava za medije opštine Prijepolje dvije-tri cigle koje je već ukalkulisao u svoj budžet.

Poraz jeste težak, ali bi ga i alavi Gvozden nekako prežalio da je samo Prijepolje u pitanju. Ono što muči sijedu Gvozdenovu glavu ovih dana jeste to: “Šta ako se za primjerom Zindovića povedu i drugi predsjednici opština, pa otkažu saradnju i novac preusmjere za normalne i objektivne, pozitvne medije?”.

Znao je od ranije Gvozden da je predsjednik Zindović tvrd orah, te da to neće ići baš “po loju”, zato se osim tekstova latio i “pomoći prijatelja”, kako ne bi prošao baš bez išta.

Međutim ćorak! Dobio je od komisije nulu, jer je valjda to mjerna jedinica koja najbolje opisuje njega, njegov rad i ponuđeni projekat.

Ozlojeđeni Gvozden ujeda baš kao bijesan pas ne birajući pritom žrtvu, čas Zindović, čas Tandir, čas Gačević, čas Sadovic. Šta ako ga i ostali odbori SNS-a i predsjednici opština puste niz vodu?

Da li se i predsjednik države Vučić sjeća njegovog podaništva Velji Iliću, Borisu Tadiću, Koštunici kod kojih se ovaj novinar sa diplomom ŠUP-a (škola u privredi) bavio rektalnim alpinizmom.

Prijepoljci su Gvozdenu i njegovom reketiranju zalupili vrata i “udarili nogu”. Ostaje da mu isto pokažu i druge opštine. Mediji su dobrodošli, Gvozden ne…

A priča se i da je Gvozden kao dječak zureci u svoju skolu ŠUP često jurio biciklom i to takvom brzinom da je od prašine pravio oblak. Tada bi mještani grada na Moravi komenatrisali: “… ide Gvozden na biciklu!” Sve su prilike da će na biciklu i okončati svoju karijeru novinara sa školom za privredu.