Hamad i Fatma nosili Srbiju do finala Vinter kupa

0
SHARE

Novopazarski teniseri Hamad Međedović i Fatma Idrizović ostvarili su odlične nastupe u reprezentativnim selekcijama Srbije do 16 godina, s kojima su se plasirali na završne turnire Vinter kupa.

Muški tim Srbije osvojio je prvo mesto na kvalifikacionom takmičenju u bugarskom gradu Varni, pobedivši Tursku i Bugarsku sa po 3:0.

Međedović je ostvario maksimalan učinak, s obzirom da je savladao Turčina Gokberka Saritaša sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3) i bugarskog tenisera Ivana Peneva, koji se predao prvi vođstvu Novopazarca od 6:3, 3:2.

U paru s Lukom Jovanovićem, slavio je protiv Arde Azkare i Barana Sojlera iz Turske sa 2:1 (5:7, 6:2, 13:11), dok su Međedović i Stefan Popović bez borbe dobili Bugare Peneva i Petra Nestorova.

Završni turnir nezvaničnog dvoranskog prvenstva Evrope na programu je od 15. do 17. februara u francuskom Ronšanu.

Reprezentativke Srbije u uzrastu do 16 godina zauzele su drugo mesto na kvalifikacionom turniru u Lousadi, u Portugalu, upisavši pobede nad Španijom od 2:1 i domaćom selekcijom od 3:0, te poraz u finalu od Italije rezultatom 1:2.

Idrizović je u singlu najpre izgubila od Ane Mintegi del Olmo izu Španije sa 0:2 (4:6, 0:6), a zatim je u dva seta pobedila Portugalku Matildu Zorže (6:3, 7:5) i Matilde Paoleti iz Italije (6:4, 6:0).

U kombinaciji s Natalijom Senić, Novopazarka je u dva seta nadigrala Lidiju Gonzales i Mintegi del Olmo iz Španije (6:3, 6:2), a u finalu je usledio poraz od Italijianki Lize Pigato i Asje Serafini, bilo je 0:2 (3:6 4:6).

Domaćin finala Vinter kupa za devojke od 15. do 17. februara je francuski Brest.

(Rtvnp)