Hapšenja u Domu zdravlja zbog zloupotrebe položaja, osumnjičena i načelnica Službe hitne pomoći u Novom Pazaru

0
SHARE

Policija, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu, uhapsila je dvije osobe i podnijela krivičnu prijavu protiv još jedne zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Uhapšeni su M.I.A. (55), odgovorno lice Doma zdravlja u Novom Pazaru i I.D. (45), zaposlen u toj zdravstvenoj ustanovi, dok je protiv neimenovanog muškarca (43) podnijeta krivična prijava.

“Osumnjičeni M.I.A., I.D., kao i muškarac koji je zaposlen u Domu zdravlja su od maja 2018. do jula 2019. godine sačinjavali zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu za 200 kandidata u kojima su unosili neistinit sadržaj da je ispit održan i da su ga kandidati položili, iako oni nisu ni prisustvovali obuci i ispitu”, saopštila je policija.

U istoj akciji, uhapšen je i P.S. (45), odgovorno lice srednje Tehničke škole u Trsteniku, dok je protiv muškarca (65), bivšeg zaposlenog u Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku, podnijeta krivična prijava zbog zloupotrebe položaja.

Oni su u periodu od septembra 2018. do juna 2019. godine, potpisivali i overavali zapisnike o navodno položenim vozačkim ispitima za B i C kategoriju kandidatima Saobraćajne škole u Trsteniku, iako oni nisu ni prisustvovali ispitima.

Uhapšenim M.I.A., P.S. i I.D. je određen pritvor do 30 dana.

Izvor: Radiostoplus.com