Hor Stambol plagijator – ispred paravjerske tvorevine tuđe numere prisvajali kao svoje

0
SHARE

Hor Stambol, inače hor koji nastupa na gotovo svim svečanostima tzv. paravjerske tvorevine i skupovima SDA stranke i BNV-a uhvaćen u plagiranju tuđih numera, što je po zakonu zabranjeno, jer se radi o direktnom kršenju autorskih prava.

Našem portalu javila se interpretatorka duhovne i zabavne muzike Amina Muslić koja nam je dostavila materijal na kojem se jasno vidi da je njena ilahija koja nosi naziv „Hazreti Amina“ ,  a koja je na Youtube-u oficijelno postavljena 02.04.2017. godine od strane Hora Stambol pokušana biti plagirana i premijerno predstavljena u subotu, 17. novembra 2018. godine u Kulturnom centru.

Oficijelnu verziju ilahije „Hazreti Amina“ potpisuje kao tekstopisac Emina Čolović, dok muziku potpisuje Jasmina Jakšić, u čijem je studiju u Beogradu ona i snimljena. Plagijatori nisu prezali ni od kakvih sankcija, pa su na svom profilu autore teksta i muzike predstavili kao svoje.

Primjetivši to, autor teksta Emina Čolović i izvođač Amina Muslić javile su se porukom na stranicu hora sa namjerom da ih upozore da se radi o krivičnom djelu, te da uklone postavljeno kako ne bi snosili posljedice, na šta su dobile niz uvreda i psovki od strane čovjeka koji vodi taj hor.

Analizirali smo o kojoj se osobi radi i došli do informacije da je u pitanju Dževad Zejnelović, bivši imam novopazarskog medžlisa koji je u vrijeme agresije na Islamsku Zajednicu otvoreno i javno stao na stranu rušitelja jedinstva Adema Zilkića i paravjerske tvorevine.

U prepisci koja je dostavljena našem portalu dotični Zejnelović ilahiju koja govori o Amini r.a, majci Poslanika Muhammeda s.a.w.s. naziva „smećem“. Upravo on zadužen je za uređivanje sajta pravjerske tvorevine. Za sve ovo, poručuju autori i jedini pravni vlasnici autorskih prava ilahije, sa dotičnim Zejnelovićem vidjet će se na sudu zbog kršenja autorskih prava i brojnih iznesenih uvreda za šta postoje dokazi, a koje vam prikazujemo u nastavku teksta.

Ovakav poduhvat nije ni za čudo, obzirom da Zejnelović i hor koji vodi dolaze iz miljea onih koji su na način krađe i falsifikovanja pocijepali jedinu legalnu i legitimnu Islamsku zajednicu.

Plagijator Dževad Zejnelović ukrao ilahiju pa je nazvao smećem

 

Autor je ilahiju na Youtube-u objavio 02.04.2017. godine
Hor Stambol je ukrao ilahiju i predstavio je kao svoju 10.11.2018. godine
Gradonačelnik Nihat Biševac primio plagijatore