Huseinbegović: Pjesma „Jedno” je ljubav, predstavlja krunu dosadašnjeg rada

0
SHARE

Poznati bh. pjevač i kantautor Eldin Huseinbegović kroz koji dan publici će predstaviti novu pjesmu koja nosi naziv „Jedno“. Ova pjesma sprema se već duže vrijeme, a prema Eldinovim riječima govori sama za sebe, predstavljajući tako krunu dosadašnjeg rada.
„Jedno je ljubav, Jedno je priča o životu, Jedno su dvoje koji žive i dišu kao jedno“, ističe Huseinbegović.

Nakon numera „Biser“ i „Za kraj“, ova pjesma predstavlja nešto drukčije. Eldin je napisao muziku i tekst za novu pjesmu, dok je aranžman djelo sarajevskog muzičara Dine Šukala.

Video spot za pjesmu Huseinbegović je povjerio jednom od najboljih režisera u Evropi, Harisu Dubici, te produkciji “HudHud” iz Sanskog Mosta. Spot je uglavnom sniman u Krajini, a pored poznatog mladića Ajdina Hasanića – Ajdinatora u spotu se pojavljuje još i Bejana Grabus iz Travnika, kao i djevojčica Lena Besima Dubica, kćerka poznatog režisera Harisa Dubice.

„Drago mi je što smo snimali u prelijepoj Krajini, u Sanskom mostu i u još nekoliko gradova. Siguran sam da će saradnja sa Dubicom biti uspješna. Zahvalio bih se i ostalim članovima ekipe, a posebno brojnim statistima kojih je bilo mislim više od 50“, kazao je Huseinbegović.

Neki stihovi pjesme koje je Eldin podijelio na društvenim mrežama već su naišli na veliko oduševljenje publike, a brojni fanovi sa nestrpljenjem čekaju njenu premijeru.

„Premijera pjesme planirana je u nedjelju, ako Bog da, u 20h. Nadam se da ćemo i ovaj put doprijeti do srca ljudi“, navodi Eldin Huseinbegović.

O Eldinovom talentu, originalnosti i muzičkoj emociji svjedoče brojne kolege sa muzičke scene.

„Ja ga pamtim još kao dječaka kada je nastupao na festivalu „Mali šlager“ u Sarajevu. Eldin je biser muzički i prije svega divan čovjek“, ističe jedan od najpoznatijih pjevača na našim prostorima Željko Samardžić.

„Ako me pitate za trenutak na koji sam najponosniji, onda je to svakako dan kada sam odlučio povjerenje dati Eldinu kao producentu na svom drugom albumu. Cijela naša mlada ekipa koja tek stasava na polju duhovne i pop muzike najviše uči od Eldina, sanja da jednog dana bude njegov nasljednik. Pjesmu „Jedno“ čuo sam prvi put u domu Huseinbegovića dan uoči mjeseca Ramazana. Odmah sam znao da će postati veliki hit. Na društvenim mrežama sam već rekao da je ona nešto najljepše što je u posljednje vrijeme izašlo iz naše produkcije. Ponosim se Eldinom, on već odavno nije samo producent, mi smo kao porodica“, navodi mladi izvođač duhovne muzike iz Novog Pazara Hamza Škrijelj.

Kako je najavio ovaj bh. kantautor, novi album bi trebao biti predstavljen publici 2018. godine.

„Lijepo je izdavati singlove, ali albumi su nešto što trajno ostaje. Znam da je potrebno dosta vremena za kvalitetan CD, ulaganja i promocije, ali na kraju sve se ipak isplati.“, završava Huseinbegović.

Najavu za pjesmu „Jedno“ pogledajte u nastavku.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here