Husović:SDA u Tutinu prodala put, samo su im još putevi ostali,sve su drugo rasprodali

0
SHARE

Džemo Husović koji živi nadomak Veljeg Polja u mjestu zvanom Kraljevac, danas je za Pesterpress rekao da je lokalna vlast u Tutinu prodala put koji vodi do njegove porodične kuće , bez ičijeg znanja ili licitacije.

Taj put smo ostavili da se koristi za ovo naselje,jer se put svakako ne može sprovjesti na privatno lice,međutim, saznao sam da ga je vlast u Tutinu prodala nekom privatniku i prevela na njegovo ime,to sam provjerio i u Katastru u Tutinu.

Imam 88. Godina i nikada nijesam čuo da se put može prodavati,kuda ću ja sada do moje kuće,kuda će komšije do svojih kuća i imanja,razočaran zbori Džemo Husović.

Postavlja se pitanje, kako je moguće bez licitacije prodavati imovinu,sa druge strane,licitacija se nije mogla ni sprovjesti,jer po zakonu se put ne može dati na licitaciju,pa su zato tajno prodali.

Opštinska vlast u Tutinu, pogotovo SDA, rasprodala je sve što se vodilo na opštinu i to možda polovinu bez licitacije. Ostali su samo putevi,jer ni privatnik po zakonu ne može sprovjesti put na svoje ime.

Džemo kaže da će preduzeti sve zakonske mjere da taj put vrati u korišćenje sebi i mještanima ovog naselja,pa makar išao i do Trazbura.

Za Pesterpress Naser Bakić