Imamović: Muamer Zukorlić je novi model Meha Omerovića!

0
SHARE

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović nazavo je na svom Facebook profilu lidera BDZ Sandžaka i kolegu u Parlamentu Muamera Zukorlića “novim modelom Meha Omerovića”

Imamović je ovim aludirao na sve češće Zukorlićevo pojavljivanje u srbijanskim medijima u ulozi, kako smatraju u SDA Sandžaka, “portparola aktuelnog režima” i “branitelja države Srbije od zahtjeva Bošnjaka i legitimnih bošnjačkih predstavnika”.

U ranijem periodu SDA Sandžaka je Meha Omerovića i SDP redovno označavala kao “prosrpsku političku opciju” i “dežurnog portparola Vlade Srbije”.

Imamovićev stranački kolega, potpredsjednik BNV Esad Džudžo, u intervjuu sarajevskom nedjeljniku “Stav”, također je iznio ovaj stav o koalicionom partneru SDA Sandžaka.

“Dio našeg naroda glasa za Ljajićevu opciju koja je uvijek bila prodržavna, prosrpska, a u posljednje vrijeme transformisala se u portparola Vlade Republike Srbije, da su protiv svakog legalnog i legitimnog zahtjeva Bošnjaka. To su historijske kontroverze koje će rezultate naći na sljedećim izborima”, kazao je Džudžo.