ISPOVEST OD KOJE SE LEDI KRV Trudnica sa 5 dece i suprugom bila zavejana u autu 9 sati! MISLILI SMO DA NAM JE DOŠAO KRAJ

0
SHARE

Ibrahim Krasnići, koji je sa trudnom suprugom i petoro dece devet sati bio zarobljen u automobilu zavejanom u snežnoj oluji na putu Duga Poljana-Sjenica,rekao je da je bilo toliko hladno da su se tresli i teško disali, ali da su zahvalni, jer su spašeni.

Oni su su u blizini mesta Brnjice ostali zarobljeni u mećavi i u početku ništa nije nagoveštavalo takvo nevreme.

“Padao je lagani sneg, vetar je bio blag, ali  u roku od samo deset minuta sve se promenilo. Mećava, oluja…”, kazao je Ibrahim, prisećajući se da je veoma brzo bilo nemoguće voziti zbog čega je skrenuo sa puta i zaustavio vozilo nadajući se da će sneg i vetar uskoro prestati kako bi nastavili put kući.

Međutim, rekao je Ibrahim, vetar je duvao sve jače, a sneg nije prestajao da pada i posle sat vremena, već je bio do prozora automobila. Goriva je, kaže, imao, ali je auto počeo da se gasi zbog čega nije mogao da zagreje kabinu, pa su njegova supruga i deca počela da se tresu od hladnoće i plaču.

“Pokušavao sam da ostanem pribran, hrabrio ih i govorio da će uskoro naići neko i izbaviti nas”, kaže Ibrahim koji je u automobilu bio sa suprugom u osmom mesecu trudnoće i petoro dece od kojih najstarije ima 12, a najmlađe nešto više od godinu dana.

Kazao je da je bilo toliko hladno da su sve teže disali i da je u jednom trenutku odlučio da pokuša peške da potrazi pomoć, ali da su vrata od automobila bila blokirana.

“Iz sve snage sam udarao rukama i nogama, pokušavao da ih otvorim, ali bez uspeha”, priča Ibrahim.

kaže, već počeli da gube nadu da će spasioci doći i da će živi izaći iz automobila koji je gotovo čitav bio pod snegom.

– Mislili smo da je kraj, ali sat vremena posle ponoći pojavili su se vatrogasci-spasioci. Sam bog ih je poslao jer ne verujem da bismo izdržali još pola sata ili sat.

Da nisu došli, teško da bismo mi danas pričali. Očistili su sneg oko auta i jedno po jedno nas izvukli i prebacili do policijske stanice u Dugoj Poljani gde smo se malo ugrejali”, priča Ibrahim i dodaje da su sada prehlađeni i bolesni, ali da su zahvalni jer su spašeni.

Kurir.rs/Blic

Foto Kurir/Z. Š.