Italija / Vojska odvozi iz Bergama kovčege s tijelima umrlih u druge pokrajine

0
SHARE

Italija je naredila vojsci da prebaci tijela ljudi umrlih od posljedica koronavirusa iz sjevernog grada u središtu epidemije koronavirusa gdje su pogrebne službe preopterećene u vrijeme kada se vlada priprema da produži vanredne mjere izolacije širom zemlje.

Video snimak kojeg su snimili mještani u Bergamu, sjeveroistočno od Milana, i koji je prikazan na web stranici lokalnog lista Eco di Bergamo, pokazuje dugu kolonu vojnih kamiona koji su preko noći došli u grad i počeli uklanjati kovčege sa gradskog groblja.

Glasnogovornik vojske potvrdio je u četvrtak da je 15 kamiona i 50 vojnika raspoređeno za premještanje tijela u susjedne pokrajine. Ranije lokalne vlasti u Bergamu apelirale su za pomoć u kremiranju nakon što je njihov krematorij pretrpan.

Italija je u srijedu zabilježila najveći jednodnevni porast smrtnosti od koronavirusa sa 475 smrti, što znači da je ukupan broj umrlih bio gotovo 3.000. Samo u regiji Lombardiji zabilježeno je više od 300 smrtnih slučajeva gdje se nalazi Bergamo, najteže pogođena pokrajina s više od 4.000 slučajeva zaraze.

Italija je počela izolaciju prije drugih zemalja u Evropi, ali se slučajevi zaraze i dalje povećavaju, zbog čega vlada razmatra još strožije mjere koje bi dodatno ograničile kretanja na otvorenom.

footballitalia@footballitalia

This is how bad the situation has become in Bergamo. Military trucks take 60 caskets to other towns because the crematorium is overloaded. 93 people in Bergamo alone died over the last 24 hours. 533 here since the crisis started.

View image on Twitter