IZGUBIO BITKU PROTIV TEŠKE BOLESTI: Emir Kusturica zavijen u crno!

0
SHARE

Od 2003. sreo se sa Emirom Kusturicom i počeo da svira sa njim i Dr Neletom Karajlićem u bendu No smoking orkestra

Ivan Ivica Maksimović, srpski rok, folk i pop gitarista, preminuo je danas nakon teške bolesti.

Rođen je 12. avgusta 1962, u Jagodini. Počeo je da svira gitaru 1971, inspirisan muzikom Dip Parpla i Led Zepelina. Počeci njegovog stvaralačkog rada vezuju se za rad benda „Metro„. Kasnije je svirao sa dosta muzičara, od najmanjih do najvećih klubova, salama i stadionima. Kao studijski muzičar snimio je veliki broj ploča, kaseta i CD-a.

Ivan je bio i kompozitor, aranžer tekstopisac i glumac. Svirao je u jugoslovenskom hard rock bendu „Metro„, pop-folk bendu „Ljute papričice“ i sadašnji je član “The No Smoking Orchestra” Emira Kusturice. Takođe je bio aktivan u više projekata pop i folk pjevača, a najviše je sarađivao sa Vesnom Zmijanac i Luisom.

Svirao je i druge gudačke instrumente, kao što su: buzuki, baglama, saz i oud.

Od 2003. sreo se sa Emirom Kusturicom i počeo da svira sa njim i Dr Neletom Karajlićem u bendu No smoking orkestra . Svirao je gitaru na saundtreku za film Život je čudo, Zavjet (sa bendom Stribora Kusturice The Poisoners) i Plavi Ciganin. Ivan takođe glumi ulogu inspektora Maksimovića u filmu Emira Kusturice “Zavjet”.

Učestvovao je i u pank operi pod nazivom „Vrijeme Cigana“, Emira Kusturice, koja je uspješno izvedena u Parizu mnogo puta.